1. Főoldal
  2. Nagynyomású hidraulikus készülékek javítása

Nagynyomású hidraulikus készülékek javítása

Az iparban használatos sokféle olajhidraulikus berendezés közül csak a tőlünk vásárolt, (vagy esetleg beszállítóinktól, (ALFRA, DUBUIS, BAUDAT) korábban közvetlenül beszerzett) nagynyomású (500-700 bar), szerelőipari rendeltetésű, elsősorban berendezésgyártók által használt kéziszerszám jellegű eszközök és tartozékaik javításával foglalkozunk.

Ilyen készülékek, eszközök például: kábelsaru prések 10 mm² felett, kábelvágók, lemezlyukasztók, áramvezető sínek hajlító-, lyukasztó-, vágó készülékei, hidraulikus tápegység stb.
Más gyártók készülékeinek javítását nem vállaljuk
Kétséges esetekben előzetesen érdeklődjön telefonon vagy email útján!

 A szervizzel, javítással kapcsolatos tudnivalók: 

Minden tőlünk – vagy viszonteladónktól – vásárolt eszköz elfogadott garanciális és fizető javítását magunk végezzük, intézzük.

Garanciális javítás

Vevőink igényelhetik a tőlünk vásárolt és az átadott kezelési utasításban rögzített időtartamon belül a kezelési utasítás szerinti és a szakmailag szokásos rendeltetésszerű használat során hibássá vált eszköz működésképességének helyreállítását szervizünkben. Ezt elsősorban javítással teljesítjük.
A javítás díjtalan, az egyértelműen anyaghibás alkatrészt is díjtalanul cseréljük, csak a törő-kopó alkatrészek (tömítések) árának megtérítését kérjük.
Ha az elektronikát is tartalmazó készüléket a gyártóhoz kell kiküldenünk, az oda-vissza szállítás költsége bennünket terhel.
A kezelési utasításban meghatározott működési ciklus utáni kötelező gyártóművi szervizre kiküldés oda-vissza költségét azonban felszámítjuk. (Ez az eset a garanciális időn belül még nem fordult elő.) A kötelező gyártóművi szerviz után 6 hónapos garanciális idő lép életbe. Garanciális igény esetén a számla, – vagy annak másolata – bemutatását csak viszonteladónktól történt vásárlás esetén kérjük.
Ha a vásárlás nálunk történt, számlára nincs szükség, csak abban a ritka esetben, ha saját nyilvántartásunkból megnyugtatóan nem lenne megállapítható a vásárlás időpontja.
Segíti az elintézést, ha garanciális igény esetén, – még beszállítás előtt – előzetes értesítést kapunk típusjellel, gyártási számmal, lehetőleg emailben. A garanciális igény jogossága tekintetében, – esetleges vita esetén, – szervizünk vizsgálati jegyzőkönyvének megállapításait tekintjük irányadónak.

Fizető javítás

A saját gyártású és a tőlünk vásárolt hibás készülékeket előzetes bejelentés nélkül is fogadjuk szervizünkben a nyitvatartási időben.
 Az ALFRA, a DUBUIS és a BAUDAT cégekkel szerződéses szervizpartnerek vagyunk, az ő készülékeiket általában – a szükséges alkatrész rendelkezésre állásától függően, – méltányolható időn belül teljes körűen javítani tudjuk. Az elektronika hibája esetén ezeknél esetleg, a más gyártmányú, de ugyancsak tőlünk vásárolt készüléket, továbbá a kezelési utasításban meghatározott működési ciklus utáni kötelező gyártóművi szervizre minden esetben kiküldjük a gyártóhoz.

A gyártó javítási ajánlata és az oda-vissza szállítási költség felszámításával adjuk mi a javítási ajánlatunkat. Amennyiben ezek után a javítást esetleg Önök nem kérik és a vizsgálatért a gyártó díjat számít fel, ezt a költséget is kénytelenek vagyunk – az oda-vissza szállítás díján felül – áthárítani.

 A személyesen behozott készüléknél a javítás fajtája “szükség szerinti”, a fizetés módja “készpénz/bankkártya”. Ilyenkor előzetes írásbeli megrendelés nem feltétlenül szükséges, de előnyös. Eltérő esetben azonban kérünk írásos (email) megrendelést, melyben a megrendelő a javítással kapcsolatos igényeit összefoglalja. Kérjük még döntésképes kapcsolattartó személy nevét és elérhetőségét is, akivel még a beküldés előtt, vagy a javítás során felmerülő kérdéseket megbeszélhetjük.

A javításba adáskor “Javítási megrendelést” állítunk ki, melyben a megrendelő és a javítandó tárgy adatain kívül rögzítjük a megrendelő igényét, az átvett tartozékokat, a fizetési módot, a kapcsolattartó nevét, elérhetőségét, a várható határidőt és azt, hogy állapotfelmérés után ajánlatot kér-e a megrendelő. Ha nem kér, akkor azonnal, – ha kér, akkor az ajánlat elfogadásakor – létrejön közöttünk a szolgáltatási szerződés.

Az ajánlatkérés díja 9000 Ft+ÁFA, melyet az ajánlat elfogadása esetén nem számítunk fel.
A megrendelő kérheti a készülék javítás utáni végnyomás ellenőrzését mérőberendezésünkkel és erről mérési jegyzőkönyv készítését és átadását. Ennek díja 9000 Ft+ÁFA.
Ha a hibakereséshez a készüléket nagyon szét kell szerelnünk és a javítást nem kérik, szétszerelt állapotban adjuk azt vissza.
Ha mégis kérik az összeszerelést, a 9000 Ft-on felül még 9000 Ft-ot, összesen nettó 18 000 Ft szerelési díjat számlázunk.

A készüléken javított hibá(k)ra 3 hónap telephelyi garanciát vállalunk.

Az elektronikát tartalmazó akkumulátoros “okos” hidraulikus készülékek a használati ciklusokat (pl. préselések, vágások) számlálják. A kezelési utasításokban megadott számú ciklus – DUBUIS gyártmányúaknál 15 000 – elérése után a készülék további használatának feltétele a térítéses kötelező gyártóművi ellenőrzés, karbantartás és a számláló nullázás elvégeztetése. Ennek költsége a gyártó ajánlata szerinti díj és az oda-vissza szállítás díjának összege.
Ezt a tevékenységet 6 hónap garanciális időszak követi.
Ha a kiküldött készülék gyártói javítási ajánlatát a vevő nem fogadja el, a gyártó 40 Euro vizsgálati díjat számláz, melyet a mindig felszámításra kerülő oda-vissza szállítási költségeken felül továbbszámlázunk.

A javítandó készülék postán vagy futárral is beküldhető, de ekkor
feltétlenül kérünk előzetes, vagy a csomagban elhelyezett írásos megrendelést, a kapcsolattartó elérhetőségével.
A megjavított készülék GLS futárral történő visszaküldését csak kifejezett kérésre, a cím és a fizetési mód előzetes egyeztetésével vállaljuk, mert korrekt eljárásnak azt tartjuk, ha a javított eszközt telephelyünkön, a hibátlan állapot bemutatásával tudjuk átadni.

A számla elkészítéséhez – csak amikor először kerülünk üzleti kapcsolatba – kérjük a megrendelő adószámának megadását is.
Csak vállalkozásoktól fogadunk el megbízást, magánszemélyektől nem.