1. Főoldal
  2. Nagynyomású hidraulikus készülékek javítása

Nagynyomású hidraulikus készülékek javítása

Az iparban használatos sokféle olajhidraulikus berendezés közül csak a tőlünk vásárolt, (vagy esetleg beszállítóinktól, (ALFRA, DUBUIS, BAUDAT) korábban közvetlenül beszerzett) nagynyomású (500-700 bar), szerelőipari rendeltetésű, elsősorban berendezésgyártók által használt kéziszerszám jellegű eszközök és tartozékaik javításával foglalkozunk.

Ilyen készülékek, eszközök például: kábelsaru prések 10 mm² felett, kábelvágók, lemezlyukasztók, áramvezető sínek hajlító-, lyukasztó-, vágó készülékei, hidraulikus tápegység stb.

Más gyártók készülékeinek javítását nem vállaljuk.

Kétséges esetekben előzetesen érdeklődjön telefonon vagy emailben 

— ♦ —

Egyszerűsíti, gyorsíthatja az ügyintézést az innen letölthető javításmegrendelés előzetes kitöltése, még otthon Önöknél, a megjegyzésben az észlelt hiba feltüntetésével.
Postán vagy futárral beküldés esetén mindig kérjük a csomagban megrendelés  elhelyezését!
Saját fuvar esetén elmaradhat az – esetenként hosszú – telefonos egyeztetés a behozó- és Önöknél a döntésképes személy között, ha az előzetesen kitöltött megrendelést a hibás készülékkel együtt megkapjuk.

— ♦ —

Minden tőlünk – vagy viszonteladónktól – vásárolt készülék elfogadott garanciális és fizető javítását vállaljuk és azt magunk végezzük, intézzük, eredeti alkatrészekkel. Idegen készülék javítását nem vállaljuk.

 

GARANCIÁLIS JAVÍTÁS

Vevőink igényelhetik a tőlünk vásárolt és az átadott kezelési utasításban rögzített időtartamon belül a kezelési utasítás szerinti és a szakmailag szokásos rendeltetésszerű használat során hibássá vált eszköz működésképességének helyreállítását szervizünkben. Ezt elsősorban javítással teljesítjük.

A javítás díjtalan, az egyértelműen anyaghibás alkatrészt is díjtalanul cseréljük, csak a törő-kopó alkatrészek (tömítések) árának megtérítését kérjük.

Az elektronikát is tartalmazó (akkumulátoros) készülékek javítását minden esetben a gyártó végzi. A javítás és a gyártóhoz való oda-vissza szállítás nem jelent költséget vásárlóink számára, ezt magunkra vállaljuk.

A kezelési utasításban megadott működési ciklus lejárta utáni kötelező gyártóművi szervizre kiküldés költségét azonban felszámítjuk. A kötelező gyártóművi szerviz után 6 hónapos új garanciális idő lép életbe.

Garanciális igény esetén a számla, – vagy annak másolata – bemutatását csak viszonteladónktól történt vásárlás esetén kérjük.
Ha a vásárlás nálunk történt, számlára nincs szükség, csak abban a ritka esetben, ha saját nyilvántartásunkból megnyugtatóan nem lenne megállapítható a vásárlás időpontja.
Segíti az elintézést, ha garanciális igény esetén, – még beszállítás előtt – előzetes értesítést kapunk, lehetőleg emailben. A garanciális igény jogossága tekintetében, – esetleges vita esetén, – szervizünk vizsgálati jegyzőkönyvének megállapításait tekintjük irányadónak. A plomba sérülése garanciavesztéssel jár!

 

FIZETŐ JAVÍTÁS

A saját gyártású és a tőlünk vásárolt hibás készülékeket előzetes bejelentés nélkül is fogadjuk nyitvatartási időben.

Az ALFRA, a DUBUIS és a BAUDAT cégekkel szerződéses szervizpartnerek vagyunk, az ő készülékeiket általában – az esetleg szükséges alkatrész rendelkezésre állásától függően, – méltányolható időn belül, teljes körűen javítani tudjuk. Minden esetben eredeti alkatrészek felhasználásával végezzük a javítást.

A más gyártmányú, de ugyancsak tőlünk vásárolt készüléket javításra minden esetben kiküldjük a gyártóhoz. A gyártó javítási ajánlata és a vissza szállítási költség felszámításával adjuk mi az ajánlatunkat. Amennyiben ezek után a javítást esetleg Önök nem kérik, és a vizsgálatért a gyártó díjat számít fel, ezt a költséget is kénytelenek vagyunk – a hozzánk visszaszállítás díján felül – áthárítani.
A javításba adáskor “Javítási megrendelést” állítunk ki, melyben a megrendelő és a javítandó tárgy adatain kívül rögzítjük a megrendelő igényét, az átvett tartozékokat, a fizetési módot, a kapcsolattartó nevét, elérhetőségét, a várható határidőt és azt, hogy állapotfelmérés után ajánlatot kér-e a megrendelő. Ha nem kér, akkor azonnal, – ha kér, akkor az ajánlat elfogadásakor – létrejön közöttünk a szolgáltatási szerződés.

Eltérő esetben azonban kérünk írásos (email) megrendelést, melyben a megrendelő a javítással kapcsolatos igényeit összefoglalja. Kérjük még döntésképes kapcsolattartó személy nevét és elérhetőségét is, akivel még a beküldés előtt, vagy a javítás során felmerülő kérdéseket megbeszélhetjük.

Az ajánlatkérés díja 14 000 Ft+ÁFA, melyet az ajánlat elfogadása esetén nem számítunk fel.

A megrendelő kérheti a készülék javítás utáni végnyomás ellenőrzését is mérőberendezésünkkel és erről mérési jegyzőkönyv készítését és átadását. Ennek díja 9000 Ft+ÁFA.
Ha a hibakereséshez a készüléket nagyon szét kell szerelnünk és a javítást nem kérik, szétszerelt állapotban adjuk azt vissza. Ha mégis kérik az összeszerelést, de a javítást nem, a 14 000 Ft-on felül még 14 000 Ft-ot, összesen nettó 28 000 Ft szerelési díjat számlázunk.

A készüléken javított hibá(k)ra 3 hónap telephelyi garanciát vállalunk.

 Az elektronikát tartalmazó akkumulátoros hidraulikus készülékek esetében, ha a hiba elektromos jellegű, akkor a javítás minden esetben a gyártó által történik. Továbbá az „okos” készülékek esetén a kezelési utasításokban megadott számú ciklus – DUBUIS gyártmányúaknál 15 000 – elérése után a készülék további használatának feltétele a térítéses kötelező gyártóművi ellenőrzés, a gyártó szerint szükséges javítások, alkatrészcserék elvégeztetése. Ilyen esetekben a gyártó ajánlata szerinti díj és a vissza szállítás díjának összege fizetendő.
A gyártóművi ellenőrzést 6 hónap garanciális időszak követi.
Ha a kiküldött készülék gyártói javítási ajánlatát a vevő nem fogadja el, a gyártó 40 Euro vizsgálati díjat számláz nekünk és összeszerelés nélkül visszaküldi. Ha a vevő mégis összeszerelve kéri vissza, újabb 40 Euro-t kell fizetnünk. Ezt nettó 16 000, illetve 32 000 Ft áron számlázzuk tovább, hozzáadva még a vissza szállítási költséget.

 A javítandó készülék postán vagy futárral is beküldhető, de ekkor feltétlenül kérünk előzetes, vagy a csomagban elhelyezett írásos megrendelést, a kapcsolattartó elérhetőségével.
A megjavított készülék GLS futárral történő visszaküldését csak kifejezett kérésre, a cím és a fizetési mód előzetes egyeztetésével, az áru legfeljebb 50 000 Ft biztosítási értékének elfogadásával vállaljuk, mert korrekt eljárásnak azt tartjuk, ha a javított eszközt telephelyünkön, a hibátlan állapot bemutatásával tudjuk átadni.

A számla elkészítéséhez – csak amikor először kerülünk üzleti kapcsolatba – kérjük a megrendelő adószámának megadását is. Vállalkozásoktól fogadunk el csak megbízást, magánszemélyektől nem.