1. Főoldal
  2. Nagynyomású hidraulikus készülékek javítása

Nagynyomású hidraulikus készülékek javítása

Az iparban használatos sokféle olajhidraulikus berendezés közül csak a tőlünk vásárolt (vagy esetleg beszállítóinktól, ALFRA, DUBUIS, BAUDAT korábban közvetlenül beszerzett)  nagynyomású (500-700 bar), szerelőipari rendeltetésű, elsősorban berendezésgyártók által használt kéziszerszám jellegű eszközök és tartozékaik javításával foglalkozunk.

Ilyen készülékek, eszközök például: kábelsaru prések 10 mm² felett, kábelvágók, lemezlyukasztók, áramvezető sínek hajlító-, lyukasztó-, vágó készülékei, hidraulikus tápegység stb.

Más gyártók készülékeinek javítását nem vállaljuk.

Kétséges esetekben előzetesen érdeklődjön telefonon vagy email útján!

A szervizzel, javítással kapcsolatos tudnivalók:

Minden tőlünk – vagy viszonteladónktól – vásárolt eszköz garanciális és fizető javítását vállaljuk és azt magunk végezzük, intézzük.

Garanciális javítás

Vevőink igényelhetik az átadott kezelési utasításban rögzített időtartamon belül az útmutatás szerinti és a szakmailag szokásos rendeltetésszerű használat során hibássá vált eszköz működésképességének helyreállítását szervizünkben. Ezt elsősorban javítással teljesítjük.
A javítás díjtalan, az egyértelműen anyaghibás alkatrészt is díjtalanul cseréljük, csak a törő-kopó alkatrészek (tömítések) árának megtérítését kérjük.
Ha az elektronikát is tartalmazó készüléket a gyártóhoz kell kiküldenünk, az oda-vissza szállítás költsége bennünket terhel.
A kezelési utasításban meghatározott működési ciklus utáni kötelező gyártóművi szervizre kiküldés oda-vissza költségét azonban felszámítjuk. (Ez az eset a garanciális időn belül még nem fordult elő.)

Garanciális igény esetén a számla, – vagy annak másolata – bemutatását csak viszonteladónktól történt vásárlás esetén kérjük.
Ha a vásárlás nálunk történt, számlára nincs szükség, csak abban a ritka esetben, ha saját nyilvántartásunkból megnyugtatóan nem lenne megállapítható a vásárlás időpontja.
Segíti az elintézést, ha garanciális igény esetén, – még beszállítás előtt – előzetes értesítést kapunk, lehetőleg emailben.

A garanciális igény jogossága tekintetében, – esetleges vita esetén, – szervizünk vizsgálati jegyzőkönyvének megállapításait tekintjük irányadónak.

Fizető javítás

A hibás készülékeket előzetes bejelentés nélkül is fogadjuk szervizünkben a nyitvatartási időben.

Alapesetben a javítás fajtája “szükség szerinti”, a fizetés módja “készpénz/bankkártya”. Ilyenkor előzetes írásbeli megrendelés nem feltétlenül szükséges, de előnyös. Eltérő esetben azonban kérünk írásos (email) megrendelést, melyben a megrendelő a javítással kapcsolatos igényeit összefoglalja. Kérjük  még döntésképes kapcsolattartó személy nevét és elérhetőségét is, akivel még a beküldés előtt, vagy a javítás során felmerülő kérdéseket megbeszélhetjük.

A javításba adáskor “Javítási megrendelést” állítunk ki, melyben a megrendelő és a javítandó tárgy adatain kívül rögzítjük a megrendelő igényét, az átvett tartozékokat, a fizetési módot, a kapcsolattartó nevét, elérhetőségét, a várható határidőt és azt, hogy állapotfelmérés után ajánlatot kér-e a megrendelő. Ha nem kér, akkor azonnal, – ha kér, akkor az ajánlat elfogadásakor – létrejön közöttünk a szolgáltatási szerződés.
Az ajánlatkérés díja 3000 Ft+ÁFA, melyet az ajánlat elfogadása esetén nem számítunk fel.
A partner kérheti a készülék javítás utáni végnyomás ellenőrzését mérőberendezésünkkel és erről mérési jegyzőkönyv készítését és átadását. Ennek díja 9000 Ft+ÁFA.
Ha a hibakereséshez a készüléket nagyon szét kell szerelnünk és a javítást nem kérik, általában szétszerelt állapotban adjuk azt vissza.

A készüléken javított hibá(k)ra 3 hónap telephelyi garanciát vállalunk.

A javítandó készülék postán vagy futárral is beküldhető, de ekkor feltétlenül kérünk előzetes, vagy a csomagban elhelyezett írásos megrendelést, a kapcsolattartó elérhetőségével.
A megjavított készülék GLS futárral történő visszaküldését csak kifejezett kérésre, a cím és a fizetési mód előzetes egyeztetésével vállaljuk, mert korrekt eljárásnak azt tartjuk, ha a javított eszközt telephelyünkön, a hibátlan állapot bemutatásával tudjuk átadni.

A számla elkészítéséhez (csak amikor először kerülünk üzleti kapcsolatba,) kérjük a megrendelő adószámának megadását is. Csak vállalkozásoktól fogadunk el megbízást, magánszemélyektől nem.