1. Főoldal
  2. sínmegmunkáló eszközök
  3. Sínvágó készülék (új)

Sínvágó készülék (új)

Az EU-ban a hajlító-lyukasztógépek, és így a sínvágó is, présgépnek, azaz veszélyes gépnek minősülnek, melyeknél – sok egyéb között, – biztosítani kell, hogy a kezelő – veszélyes hiba esetén, – a kezelés helyén azonnal a berendezést le tudja állítani. Az ALFRA GmbH vészgombbal és reteszelődő lábkapcsolóval oldotta meg ezt a feladatot.
Az új AHP-M1 hidraulikus tápegységgel működtetett sínvágó készülékegyüttes hazánkban nem minősül veszélyes gépnek, mert a munkadugattyú lökete ugyan a 6 mm-es határt meghaladja, de haladási sebessége csak kb. 6,2 mm/s, messze alatta marad a 30 mm/mp biztonsági határértéknek. Lásd a jelenleg hatályos 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelet 1/a. számú mellékletének 9. pontját.
Készletinformáció:
+36-1 261 9295

Az új sínvágó is csak  vörösréz és alumínium áramvezető sín vágására alkalmas és az új ABS120 sínhajlító készülékegyüttes AHP-M1 hidraulikus tápegységével használva képességei teljesen kihasználhatók. Ilyenkor az olajtömlőt, a vezérlőkábelt és a vészleállítós lábkapcsolót a hajlító-lyukasztó gépről a sínvágóra (és viszont) át kell dugaszolni.
Ha a sínes munka során gyakran kell a hajlítás-lyukasztás és a vágás között váltani, a kényelmetlen átdugaszolgatás elkerülésére elképzelhető megoldásokról, meglévő tápegységhez – korlátozott funkciókkal, – való illesztésről személyes tárgyalás szükséges bemutatótermünkben.

Az új sínvágó előnyei a korábbihoz képest:
♦ Elől-hátul megújult sínleszorítók.
♦ Tömlőkímélő alsó olajcsatlakozás.
♦ Vészleállító reteszelt nyomógomb.
♦ Vonal alakú lézerfény jelzi a vágás helyét.
A működtetéshez lábkapcsoló mindig kell. Ha nincs ABS120 sínhajlítónk, a Kapcsolódó termékek közül lehet hozzá lábkapcsolót választani, de mindenképen csak a fent említett személyes tárgyalás után!

Flexi sín is vágható vele. Természetesen a szigetelés sérül, de azt csupaszítás miatt úgyis el kell távolítani. Esztétikai célból esetleg a sín végét reszelővel igazítani szükséges.
A mozgó kés 8 mm-es csíkot vág ki a sínből. Ezt a méretezéskor, feljelöléskor figyelembe kell venni!

Vágható sínméret: 125×12 mm
Velejáró tartozék: Elől-hátul megújult sínleszorítók, reteszelődő vészleállító gomb, lézeres vágáshelyező.
A készülék tömege 20,5 kg.

A kezelési utasítás innen letölthető.

  • ASVNG
  • 120×12 mm
  • 03250.L
  • 813 200 Ft
Kapcsolódó termékek:

Kép Megnevezés Méret Beszállítói kódszám Kódjel Nettó ár Darab
Lábkapcsoló (reteszelődő, vész) 4p. - 03862.NG AELKV 222 400 Ft
Lábkapcsoló (nem reteszelődő, START-KI, 4p) - ALK4 50 000 Ft