1. Főoldal
  2. Gyűjtősín megmunkáló eszközök
  3. ALFRA Sínvágó készülék, lézeres

ALFRA Sínvágó készülék, lézeres

Az EU-ban a hajlító-lyukasztógépek, és így a sínvágó is, présgépnek, azaz veszélyes gépnek minősülnek, melyeknél – sok egyéb között, – biztosítani kell, hogy a kezelő – veszélyes hiba esetén, – a kezelés helyén azonnal a berendezést le tudja állítani. Az ALFRA GmbH vészgombbal és reteszelődő lábkapcsolóval oldotta meg ezt a feladatot.
Az új AHP-M1 hidraulikus tápegységgel működtetett sínvágó készülékegyüttes hazánkban nem minősül veszélyes gépnek, mert a munkadugattyú lökete ugyan a 6 mm-es határt meghaladja, de haladási sebessége csak kb. 6,2 mm/s, messze alatta marad a 30 mm/mp biztonsági határértéknek. Lásd a jelenleg hatályos 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelet 1/a. számú mellékletének 9. pontját.
Készletinformáció:
+36-1 261 9295

Az új sínvágó is csak  vörösréz és alumínium áramvezető sín vágására alkalmas és az új ABS120 sínhajlító készülékegyüttes AHP-M1 hidraulikus tápegységével használva képességei teljesen kihasználhatók. Ilyenkor az olajtömlőt, a vezérlőkábelt és a vészleállítós lábkapcsolót a hajlító-lyukasztó gépről a sínvágóra (és viszont) át kell dugaszolni.
A meglévő régi sínvágót mint egyéb külső hidraulikus egységet továbbra is használhatjuk az új ABS120 készülékegyütteshez is, mivel az új 7 pólusú vezérlési csatlakozós AHP-M1 tápegység alkalmas önállóan (pl. külső munkahelyen) bármilyen 700 bar nyomású, rugós visszatérítésű munkahengeres eszköz működtetéséhez. (régi sínvágóhoz, kábelsaru préseléshez, húzó munkahengeres lyukasztáshoz stb.
Ekkor van szükség a tápegységhez velejáró tartozékként kapott 7/4 pólusú rövid átalakító vezetékre, melyet a a hajlító-lyukasztógép helyett a tápegységbe dugva, négpólusú aljzatába vagy a vészkapcsolós újat vagy az opcióként megvásárolható ALK4 kódjelű négypólusú lábkapcsolót kell csatlakoztatni. A sínvágót csak lábkapcsolóval lehet használni.
Szükség van még egy ugyancsak opcióként megvásárlandó AT1,8+AK kódjelű tömlőre is, mert a hajlító-lyukasztógép tömlője itt nem használható és az átdugaszolgatás sem kerülhető el.

Az új sínvágó előnyei a korábbihoz képest:
♦ Elől-hátul megújult sínleszorítók.
♦ Tömlőkímélő alsó olajcsatlakozás.
♦ Vészleállító reteszelt nyomógomb.
♦ Vonal alakú lézerfény jelzi a vágás egyik oldalának helyét.
A működtetéshez lábkapcsoló mindig kell. Használhatjuk azt, amit az új ABS120 sínhajlítónkhoz kaptunk, átdugaszolgatva, vagy a Kapcsolódó termékek közül válaszhatjuk az ALK4-et.

Flexi sín is vágható vele. Természetesen a szigetelés sérül, de azt csupaszítás miatt úgyis el kell távolítani. Esztétikai célból esetleg a sín végét reszelővel igazítani szükséges.
A mozgó kés 8 mm-es csíkot vág ki a sínből. Ezt a méretezéskor, feljelöléskor figyelembe kell venni!

További információk-nál a sínvágóval kapcsolatban is talál újdonságot.

Vágható sínméret: 125×12 mm
Velejáró tartozék: Elől-hátul megújult sínleszorítók, reteszelődő vészleállító gomb, lézeres vágáshelyező.

A kezelési utasítás innen letölthető, tanulmányozás céljából.

  • ASVNG
  • 120×12 mm
  • 03250.L
  • 1 142 900 Ft
Kapcsolódó termékek:

Kép Megnevezés Méret Beszállítói kódszám Kódjel Nettó ár Darab
Lábkapcsoló (reteszelődő, vész) 4p. - 03862.NG AELKV 296 300 Ft
AISZ Váltócsap az olajhoz - AISZ 165 000 Ft