1. Főoldal
  2. Szolgáltatások
  3. Üvegezés

Üvegezés

munkaban250Az elektromos kapcsolószekrények, irányítástechnikai berendezések, elosztók tervezői gyakran helyezik el a műszereket, vizuális kijelzőket, képernyőket az ajtó vagy a burkolat mögé, mert így azok a környezeti hatásoktól jobban megvédhetők, és ekkor alacsonyabb védettségi fokozatú – általában kedvezőbb árú és könnyebben beszerezhető – eszközök alkalmazhatók.
Ez esetben “üvegezett” ajtóra, burkolatra van szükség.

Az üvegezést rövid határidővel vállaljuk,  áráról (lehetőleg rajzmelléklettel) emailben kérjen ajánlatot.

 

SONY DSCMinden neves kapcsolószekrény gyártó ajánl átlátszó ajtós kiviteleket, ezek általában drágák és akkor éppen nincsenek raktáron, amikor szükség lenne rájuk.
A gyártók csak teljes üvegezésű ajtókat szállítanak, így a mögöttük lévő olyan részek is láthatóvá válnak, melyek láthatósága felesleges, esetleg hátrányos is.
A teljes üvegezésű ajtókon kezelőszervek esztétikusan nehezen, vagy egyáltalán nem helyezhetők el.

 

A megoldás:

Az acéllemez vagy műanyag ajtók, fedelek, burkolatok utólagos üvegeztetése nálunk a kívánt helyre és méretben.

Az üvegezés anyaga lehet:
♦  víztiszta, UV álló plexi, 4 mm vastag. Ez a leggyakoribb, átfutási ideje 1-3 nap,
♦  üveg, 3-4 mm vastag, átfutási idő kb. 5 nap,
♦  ragasztott biztonsági üveg, 6 mm vastag, átfutási idő 5-10 nap.

Az üvegezés módja lehet:
♦  profilgumi keretbe foglalt. Ez az általában kért kivitel. A sarkok ilyenkor min. R40 lekerekítésűek, a profilgumi szélessége 20 mm. Egyedi esetekben, keskeny csík formájú üvegnél R30-ig le lehet menni,
♦  beragasztott. Kis méreteknél, pl. fogyasztásmérő-ablak, csak ez az esztétikus. A sarkok kívánság szerinti lekerekítésűek lehetnek.

A méretmegadás módja lehet:
♦  nagyvonalú. Ekkor elég közölni, hogy “a lehető legnagyobb”, vagy “a felső harmadát kérjük üvegezni”. Ilyenkor a méreteket mi határozzuk meg,
♦  pontos. A legjobb, ha az ajtó belső oldalára alkoholos filctollal felrajzolják a kívánt “látható” részt (a kb. 20 mm-es gumikeret számításba vételével). Ez esetben nem maradnak figyelmen kívül a zárak, a merevítő keretek, a földelő csavarok stb.
♦  külön műszaki rajz (vázlat) csatolása, melyen az előbb említett akadályozó “tereptárgyakat” kérjük figyelembe venni.

Az üvegezendő tárgyakat előzetes bejelentés nélkül is fogadjuk telephelyünkön, munkanapokon 7-15 óra között. Alapesetben a fizetés módja “készpénz” (bankkártya). Egyszerű esetekben írásbeli megrendelés nem szükséges, de általában előnyös, ha van írásos megrendelés, melyben a megrendelő az üvegezéssel kapcsolatos igényeit összefoglalja, és kitér a kívánt fizetési módra is. Kérjük egy döntésképes kapcsolattartó személy telefonszámának megadását is, akivel a munka során esetleg felmerülő kérdéseket megbeszélhetjük.