1. Főoldal
  2. Szolgáltatások
  3. Hidraulika javítás, szerviz

Hidraulika javítás, szerviz

Az iparban használatos sokféle olajhidraulikus berendezés közül csak a tőlünk vásárolt, (vagy esetleg beszállítóinktól, (ALFRA,
DUBUIS, BAUDAT) korábban közvetlenül beszerzett)
nagynyomású (500-700 bar), szerelőipari rendeltetésű, elsősorban berendezésgyártók által használt kéziszerszám jellegű eszközök és tartozékaik javításával foglalkozunk.

Ilyen készülékek, eszközök például: kábelsaru prések 10 mm² felett, kábelvágók, lemezlyukasztók, áramvezető sínek hajlító-, lyukasztó-, vágó készülékei, hidraulikus tápegység stb.

Más gyártók készülékeinek javítását nem vállaljuk.

Kétséges esetekben előzetesen érdeklődjön telefonon vagy emailben 

— ♦ —

Egyszerűsíti, gyorsíthatja az ügyintézést az innen letölthető javítási megrendelés előzetes kitöltése,
még otthon, Önöknél, a megjegyzésben az észlelt hiba feltüntetésével .
Postán vagy futárral beküldés esetén mindig kérjük a csomagban megrendelés  elhelyezését!
Saját fuvar esetén elmaradhat az – esetenként hosszú – telefonos egyeztetés a behozó- és önöknél a
döntésképes személy között, ha az előzetesen kitöltött megrendelést a hibás készülékkel együtt megkapjuk.

— ♦ —

A szervizzel, javítással kapcsolatos fontos tudnivalók: 

A javítási tevékenység 2020. aug. 24-28 között szabadság miatt szünetel. Az átvétel és az elkészültek
kiadása folyamatos, de a javítás csak aug. 31-től,  – érkezési sorrendben, – folytatódik.

Minden tőlünk – vagy viszonteladónktól – vásárolt készülék elfogadott garanciális és fizető javítását vállaljuk és azt magunk végezzük, intézzük, eredeti alkatrészekkel. Idegen készülék javítását nem vállaljuk.

 

Garanciális javítás

Vevőink igényelhetik a tőlünk vásárolt és az átadott kezelési utasításban rögzített időtartamon belül a kezelési utasítás szerinti és a szakmailag szokásos rendeltetésszerű használat során hibássá vált eszköz működésképességének helyreállítását szervizünkben. Ezt elsősorban javítással teljesítjük.

A javítás díjtalan, az egyértelműen anyaghibás alkatrészt is díjtalanul cseréljük, csak a törő-kopó alkatrészek (tömítések) árának megtérítését kérjük.

Az elektronikát (akkumulátoros) is tartalmazó készülékek javítását minden esetben a gyártó végzi. A javítás és a gyártóhoz való oda-vissza szállítás nem jelent költséget vásárlóink számára, ezt magunk vállaljuk.

A kezelési utasításban megadott működési ciklus utáni kötelező gyártóművi szervizre kiküldés oda-vissza költségét azonban felszámítjuk. A kötelező gyártóművi szerviz után 6 hónapos garanciális idő lép életbe.

Garanciális igény esetén a számla, – vagy annak másolata – bemutatását csak viszonteladónktól történt vásárlás esetén kérjük.
Ha a vásárlás nálunk történt, számlára nincs szükség, csak abban a ritka esetben, ha saját nyilvántartásunkból megnyugtatóan nem lenne megállapítható a vásárlás időpontja.
Segíti az elintézést, ha garanciális igény esetén, – még beszállítás előtt – előzetes értesítést kapunk, lehetőleg emailben. A garanciális igény jogossága tekintetében, – esetleges vita esetén, – szervizünk vizsgálati jegyzőkönyvének megállapításait tekintjük irányadónak. A plomba sérülése garanciavesztéssel jár!

Ha a javítandó készülék a tulajdonos szerint garanciális, akkor a javítást a készülék eladójával neki kell rendeznie!

 

Fizető javítás

A saját gyártású és a tőlünk vásárolt hibás készülékeket előzetes bejelentés nélkül is fogadjuk nyitvatartási időben.

Az ALFRA, a DUBUIS és a BAUDAT cégekkel szerződéses szervizpartnerek vagyunk, az ő készülékeiket általában – az esetleg szükséges alkatrész rendelkezésre állásától függően, – méltányolható időn belül, teljes körűen javítani tudjuk. Minden esetben eredeti alkatrészek felhasználásával végezzük a javítást.

A más gyártmányú, de ugyancsak tőlünk vásárolt készüléket javításra minden esetben kiküldjük a gyártóhoz. A gyártó javítási ajánlata és az oda-vissza szállítási költség felszámításával adjuk mi az ajánlatunkat. Amennyiben ezek után a javítást esetleg Önök nem kérik, és a vizsgálatért a gyártó díjat számít fel, ezt a költséget is kénytelenek vagyunk – az oda-vissza szállítás díján felül – áthárítani.
A javításba adáskor “Javítási megrendelést” állítunk ki, melyben a megrendelő és a javítandó tárgy adatain kívül rögzítjük a megrendelő igényét, az átvett tartozékokat, a fizetési módot, a kapcsolattartó nevét, elérhetőségét, a várható határidőt és azt, hogy állapotfelmérés után ajánlatot kér-e a megrendelő. Ha nem kér, akkor azonnal, – ha kér, akkor az ajánlat elfogadásakor – létrejön közöttünk a szolgáltatási szerződés.

Eltérő esetben azonban kérünk írásos (email) megrendelést, melyben a megrendelő a javítással kapcsolatos igényeit összefoglalja. Kérjük még döntésképes kapcsolattartó személy nevét és elérhetőségét is, akivel még a beküldés előtt, vagy a javítás során felmerülő kérdéseket megbeszélhetjük.

Az ajánlatkérés díja 4000 Ft+ÁFA, melyet az ajánlat elfogadása esetén nem számítunk fel.

A megrendelő kérheti a készülék javítás utáni végnyomás ellenőrzését mérőberendezésünkkel és erről mérési jegyzőkönyv készítését és átadását. Ennek díja 9000 Ft+ÁFA.
Ha a hibakereséshez a készüléket nagyon szét kell szerelnünk és a javítást nem kérik, szétszerelt állapotban adjuk azt vissza. Ha mégis kérik az összeszerelést, a 4000 Ft-on felül még 9000 Ft-ot, összesen nettó 13 000 Ft szerelési díjat számlázunk.

A készüléken javított hibá(k)ra 3 hónap telephelyi garanciát vállalunk.

 

Az elektronikát tartalmazó akkumulátoros hidraulikus készülékek esetében, ha a hiba elektromos jellegű, akkor a javítás minden esetben a gyártó által történik. Továbbá az „okos” készülékek esetén a kezelési utasításokban megadott számú ciklus –DUBUIS gyártmányúaknál 15 000 – elérése után a készülék további használatának feltétele a térítéses kötelező gyártóművi ellenőrzés, karbantartás és panelcsere elvégeztetése. Ilyen esetekben a gyártó ajánlata szerinti díj és az oda-vissza szállítás díjának összege. Ezt 6 hónap garanciális időszak követi.
Ha a kiküldött készülék gyártói javítási ajánlatát a vevő nem fogadja el, a gyártó 40 Euro vizsgálati díjat számláz, melyet a mindig felszámításra kerülő oda-vissza szállítási költségeken felül tovább számlázunk.

 

A javítandó készülék postán vagy futárral is beküldhető, de ekkor feltétlenül kérünk előzetes, vagy a csomagban elhelyezett írásos megrendelést, a kapcsolattartó elérhetőségével.
A megjavított készülék GLS futárral történő visszaküldését csak kifejezett kérésre, a cím és a fizetési mód előzetes egyeztetésével vállaljuk, mert korrekt eljárásnak azt tartjuk, ha a javított eszközt telephelyünkön, a hibátlan állapot bemutatásával tudjuk átadni.

A számla elkészítéséhez – csak amikor először kerülünk üzleti kapcsolatba – kérjük a megrendelő adószámának megadását is. Vállalkozásoktól fogadunk el csak megbízást, magánszemélyektől nem.